ИндексВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Закони на магията

Go down 
АвторСъобщение
Shaiya
Заместник Директорка
Заместник Директорка
Shaiya

Брой мнения : 445
Age : 27
Местожителство : Sofia, Bulgaria
Registration date : 22.12.2007

ПисанеЗаглавие: Закони на магията   Сря Яну 16, 2008 11:09 pm

Законите на магията не се явяват продукт на законотворчество, но подобно на физическите закони или музикалната хармония, са изведени на основата на многовековни практически наблюдения.

ЗАКОН ЗА ЗНАНИЕТО: Това е най-широко използвания и прилаган закон и в много голяма степен обхваща всички останали закони. Той се основава на факта, че разбирането и познанието дават контрол. Колкото повече е известно за обекта, толкова по-лесно може да се осъществи контрол над него. ЗНАНИЕТО - ТОВА Е ВЛАСТ.

ЗАКОН ЗА САМОПОЗНАНИЕТО: Закона за самопознанието се явява основна производна от закона за знанието, но с допълнителни нюанси. Маговете не познаващи себе си, не могат да притежават знание, а от там и власт над своята собствена магия. Този закон илюстрира причината, поради която злите магове се срещат сравнително рядко - преданоста към злото заради самото зло обикновенно води към загуба на интроспекция и самопознаване. Трудно е да навредиш на някой друг, когато напълно разбираш последиците за себе си. ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ.

ЗАКОН ЗА ПРИЧИНАТА И ЕФЕКТА: Този закон се явява просто научно-магическо заключение - точно определено действие извършено при точно определени условия води до точно определен резултат. Магьосниците имат толкова силна вяра в закона за причината и следствието, колкото и съвременните психиатри. Те просто осъзнават, че добре изпълненият ритуал, както и добрата театрална постановка или вкусната стара кулинарна рецепта са винаги предсказуеми. В действителност заклинанията включват толкова много променливи, че пълното им управление или дори разбиране често е невъзможно. Ключ към успеха на магията е в изучаването на по-важните променливи и начините да се запази тяхното постоянство.
КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ПРОМЕНЛИВИТЕ Е КАТО “ГЛАЗУРАТА НА ТОРТАТА”.

ЗАКОН НА СИНХРОНИЗАЦИЯТА: Две или повече събития случващи се едновременно - това е повече от просто съвпадение. Има определени събития, които се случват много рядко изолирано едно от друго. Това винаги НЕ Е ЧИСТА СЛУЧАЙНОСТ …
ЗАКОН НА АСОЦИАЦИЯТА: Ако две произволни палитри имат общи елементи, то те си взаимодействат “посредством” тези общи елементи. По този начин, управляването на едната палитра дава възможност да се влияе и върху другата (другите), в зависимост от количеството/броя на общите елементи. По важност този закон се класира редом със закона за знанието.

ЗАКОН НА ПОДОБИЕТО: Наличието на качествен физически или мисловен образ на обекта облекчава контрола върху него. Примерите са съвършенно очевидни - притежаването на модел, изображение или друг образ на вашата цел (като вуду кукла) ви дава власт да въздействате върху тази цел. “Изглеждащото подобно е наистина подобно. ”

ЗАКОН НА КОНТАКТА: Обекти, които са имали физически контакт помежду си продължават да си взаимодействат и след като се разделят. Всеки човек, с когото сте се запознавали някога има магическа връзка с вас, макар и слаба. Засилването на тази връзка става след повишаване интензивността на взаимоотношенията или тяхната продължителност. Магическата сила е контагеозна; разбира се, притежаването на нещо от обекта (коса, нокти, др.) дава по-добра контактна връзка.

ЗАКОН ЗА ИМЕТО: Познаването на пълното и ИСТИНСКО име на обекта или процеса дава контрол над него. Този закон работи, тъй като името се явява дефиниция, също както контактната връзка и асоциацията (ако наричате даден обект с определено име отново и отново, то името става асоциирано с обекта). Освен това, познаването на пълното и истинско име/наименование на някого или нещо означава, че сте получили пълно познание за неговата природа.

ЗАКОН ЗА СИЛАТА НА ДУМИТЕ: Съществуват някои думи, които имат способността да изменят вътрешната или външна реалност за този, който ги произнася и тяхната сила може да се дължи, както на тяхното звучене, така и на значението им. Много от тези думи са имена, чието значение е изгубено или забравено; много магически манипулации изискват изписването на тези думи върху обект или носител и/или произнасянето им по време на изписването и/или използването им.

ЗАКОН ЗА ПЕРСОНИФИКАЦИЯТА: Всеки феномен може да се приеме за жив и притежава личност - това означава, че има разлика между “да бъдеш” и “да съществуваш”. Всичко може да бъде персонифицирано. Много магьосници и вещери, занимаващи се с контрол върху времето, персонифицират примерно ветровете и облаците и по този начин фокусират своята магическа енергия.

ЗАКОН ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА: Може да бъде установена вътрешна връзка между процесите вътре и извън човек, като се извиква определен вътрешен процес по време на установяване на връзката.

ЗАКОН ЗА ПРИЗИВА: Може да се установи външна връзка между процесите вътре и извън някого, предизвиквайки външен процес по време на установяване на връзката.

ЗАКОН НА ИДЕНТИФИКАЦИЯТА: Чрез максимална асоциация на елементите между мага и някой друг човек или обект, е възможно превръщането в този друг човек, до степен в която се придобиват неговите знания и стане възможно манипулирането на неговата сила.

ЗАКОН ЗА ЛИЧНАТА ВСЕЛЕНА: Всяко същество е свободно и способно да създаде своя собствена вселена, която никога не може да бъде идентична на 100% с вселената на друг. Така наречената “реалност” това е консенсус между мненията на съществата за техните собствени вселени.

ЗАКОН ЗА БЕЗКРАЙНОСТТА НА ВСЕЛЕНАТА: Абсолютния брой на вселени, в които се реализират всички възможни комбинации на феномена на съществуването - това е безкрайност … Всичко е възможно, макар да има неща, които са по-вероятни от други. Тази препратка към “световете на алтернативните възможности” може да се възприема за научна фантастика, но трябва да се знае, че има много широко приложение.

ЗАКОН ЗА ПРАГМАТИЗМА: Ако спектърът от цели и убеждения позволяват на едно същество да преживее и достигне до избраните цели, то тези убеждения (комбинации от поведенчески правила) са “верни”, “правилни” и “разумни”. Това което работи е вярно. Понякога този закон се нарушава, но като цяло мнозинството го спазва.

ЗАКОН ЗА ИСТИНСКАТА ЛЪЖА: Възможно е, с цел разбиране или действие, да се наруши спектъра на истината за дадена лична вселена и въпреки това се запази “верността”, приемайки факта, че това “работи” в специфични ситуации. Това е парадокс, но в него се съдържа понятието за “истина”. Като цяло този закон е слабо приложим, освен в случаите, когато трябва да се оправдае използването на предишните три закона в условията на Вашата версия за реалността на света.

ЗАКОН ЗА СИНТЕЗА: Синтезът между два или повече “противоположни” спектъра от данни образува нов спектър, който е по-истински от всеки един от изходните. Новият спектър може да бъде приложим на повече нива от реалността, но не като компромис, а като нещо ново, по-голямо и всеобхватно.

ЗАКОН ЗА ПОЛЯРНОСТТА: Всеки спектър от данни може да бъде разделен на две “противоположни” характеристики, като всяка от тях ще съдържа сърцевината на другата в себе си.

ЗАКОН ЗА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ: Подзакон на предходния. Противоположният спектър съдържа информация за другия спектър, предполагайки информация за това, което спектърът НЕ Е. Посредством този закон, контролирането на противоположния спектър дава възможност да се влияе върху желания. (?)

ЗАКОН ЗА ДИНАМИЧНИЯ БАЛАНС: С цел оцеляване, придобиване на повече сила, е необходимо да се поддържа динамичен баланс между всеки аспект от личната вселена и произволен друг аспект. Крайностите са опасни, тъй като крайните същности стават толкова асоциирани с граничните аспекти, че губят способността си да се отделят от тези аспекти. Това е една от причините рядко да се срещат зли магове, тъй като постоянната асоциация с болката и смъртта предизвикват болка и смърт във вселената на мага и ограничават възможностите му.

ЗАКОН ЗА ИЗКРИВЯВАНЕТО: По-известен като законите на Мърфи. Ако някой може да се развива неправилно, той така и ще прави, при това по най-дразнещия начин. Магическите асоциации често довеждат до противоположното на желаното и многочислените съвпадения, които би трябвало да са неблагоприятни, работят положително. Дори и ако нищо не може да се промени, някои елементи на вселената могат да се променят толкова много, че всичко да тръгне наопаки. Независимо дали ни харесва или не, но боговете (или съдбата, природата, Абсолюта, каквото ви харесва) имат право на чувство за хумор. Емоционално здравият маг има по-малко проблеми с този закон, тъй като обикновенно има достатъчно чувство за хумор - най-добрия репетитор за обясняване на този закон.

ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВОТО: Всеки феномен на съществуванието е свързан пряко или косвено с произволен друг феномен от миналото, настоящето или бъдещето. Усещането за липсата на връзка се основава на непълни знания и/или неразбиране


Хелън

_________________
Never let yourself underestimate what you don't understand, never keep yourself from understanding EVEN what you underestimate...

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://magicschoolvtrd.forumup.com
 
Закони на магията
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Важни места :: Информация-
Идете на: